Time flies when you're having fun

Gepubliceerd op 23 nov 2016 door Hans Kroonen in het kader van Enjoy Employability

Langzaam gaan uw gedachten al uit naar kerst en oud & nieuw. Altijd een periode van bezinning. Wat ga ik volgend jaar doen? Het wordt toch echt tijd om te gaan sporten, ik moet meer aandacht aan mijn gezin besteden, ik ga een studie doen, ik zit nou al vier jaar op deze plek; moet ik niet eens wat anders? Voornemens genoeg.

De vraag is of je er wat mee doet. Kom je écht in beweging?
 Wij hebben in ieder geval niet stilgezeten en kondigen graag de derde editie van Enjoy Employability aan. Op donderdag 23 maart is het tijd om te reflecteren.

Wat betekent employability voor u en uw organisatie? Uw medewerkers hebben allemaal verschillende behoeften en verwachtingen als het gaat om hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De een is net begonnen en wil doorleren. De ander zit (letterlijk) al twaalf jaar op dezelfde plek en moet zowel mentaal als fysiek in beweging komen. Een ander wil z'n energie anders verdelen. Weer een ander is al blij als 'ie in 2017 niet wordt ontslagen. Met zo veel mensen met verschillende employability-wensen is een doelgroepgerichte aanpak onmisbaar. Want als er íets persoonlijk is, dan is het wel je eigen ontwikkeling.

Ook voor u verschilt het. Voor de een zit de HR-zorg met name bij de 'zittende' medewerker. Voor recruitment zit de zorg bij de vraag uit de organisatie naar een ander type gekwalificeerd personeel. Daarnaast verandert uw organisatie in rap tempo en vraagt u zich af hoe de medewerkers die veranderingen moeten bijhouden. Misschien vraagt u zich zelfs af of u het zélf wel kunt bijhouden. Waar werken aan employability lang de focus heeft gehad op mobiliteit, verschuift deze meer naar duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en zorgen dat 'iedereen' kan meekomen.

Employability wordt een lastig onderwerp als er een mismatch ontstaat tussen werkgever en medewerker én tussen collega's onderling. Daarom is het essentieel om de needs, dreams en desires van medewerkers en de organisatie te kennen, te begrijpen en tijdig te benutten. Employability is daarmee een essentieel onderdeel van uw Employer Brand geworden.

Tijdens Enjoy Employability 2017 nemen we u op inspirerende wijze mee in een inclusieve arbeidsmarkt en het belang van doelgroepdenken. Bovendien reiken onze sprekers u praktische take aways aan die u direct kunt verzilveren.


Ik hoop u 23 maart weer te mogen verwelkomen en wens u vast veel plezier. Enjoy Employability!
 


Hans Kroonen

enjoy employability 2017georganiseerd door